Pinot Noir Gran Reserva laves på druer fra kystområdet Casablanca Valley i Aconcagua-regionen, hvor man opnår druer med stor aroma og koncentration. De håndplukkede druer transporteres til gården i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Efter en yderligere sortering af druerne ved ankomsten til kælderen og en afstikning gennemgår de en kølig skindmaceration i 4-5 dage og en gæring på ståltanke. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring, og 75% af vinen bliver derefter modnet på brugte franske barriques i 6 måneder. Resten modnes på ståltanke.
Chief Winemaker Roberto Echeverria Jr. har forsøgt at forene det bedste fra den franske tradition med finesse og elegance for Pinot Noir druen med den chilenske teknik med lang aroma- og frugtekstrakt. Det giver en sjælden balance. Her finder man både druens klassiske frugttoner af kirsebær, blåbær og blommer, men også nuancer af chokolade og mokka. En både saftig, kødfuld og afrundet vin. Server den til lam, kalv, fjerkræ eller okse, men også gerne til hvid- eller rødskimmeloste.
Hammer Hansen A/S
Mellemgade 17, 5600 Faaborg
+45 62610512
khh@hammerhansen.dk
CVR 83238410