Mere om produktet
Rosso Passo er lavet på en for området utraditionel blanding af 50% Merlot og 50% Sangiovese. Druerne dyrkes på Gardasøens østlige skråninger, hvor en jordbund af ler og moræneaflejringer giver perfekte forhold til vinproduktion. Begge druer dyrkes efter ”Espalier” og ”Guyot” systemerne, som giver god modning og udluftning mellem rækkerne, med sunde druer til følge. Straks efter høsten bliver druerne skånsomt mast og sat til separat gæring i temperaturregulerede ståltanke. Efter presningen og en naturlig bundfældning lagrer vinene i nogle måneder på samme type tanke, før de sammenstikkes. Aftapningen foregår ved lave temperaturer. Alt sammen for at bevare vinens frugtrige og aromatiske karakter.
Blandingen af Merlot og Sangiovese giver her en usædvanligt spændende, frugtrig, let og umiddelbar vin. Den har en lys, blank, rubinrød farve og en åben, ren, aromatisk frugtkarakter, med nuancer af kirsebær, ribs, urteblade og en smule hvidt peber. Smagen er ligeledes frisk i stilen, men vinen viser samtidig en ganske god koncentration og kompleksitet efter lidt iltning. Den har en god balance mellem de liflige og aromatiske frugttoner og den afrundede struktur. Det er karakteren af røde frugter, som dominerer til sidst, og vinen er derfor perfekt til grønsagsretter (gerne gratinerede), fjerkræ, svine- eller kalvekød – men også til fx grillet fisk!