Mere om produktet
Ønsket om at producere en let og elegant rosévin med lavere alkoholprocent (9%) og færre kalorier, som man kunne bruge som velkomst eller til lettere gastronomiske retter, havde strejfet Bernard og Olivier Coste længe… Med høsten 2022 førte man tanken ud i livet.
Vinen er sammensat af 90% Cinsault og 10% Grenache, som hentes på forskellige parceller på ejendommen, på klassisk ler- og kalkholdig jord. Druerne blev høstet om natten, mens de er kølige, og blev presset separat umiddelbart efter ankomsten til kælderen, for at opnå en lys, frisk og saftig vin. Derefter blev mosten fra de to druesorter gæret separat (15-18°C) på ståltanke, og senere sammensat i den rette blanding for årgangen. Vinen fik til sidst lov til at ligge på sit “lie” i 6 måneder på de samme tanke.
Vinen har en sart, lys, rosé-farve, og en meget aromatisk, frisk og indtagende aroma af citrusfrugter, hvide ferskner, ribs og vilde hindbær i duften. Smagen er let, sprød og appetitgivende, med en delikat harmoni mellem tørhed, frugt og de eksotiske toner. Milde krydderier og nuancer af krydderurter blander sig i eftersmagen…
Brug den på stranden, til en frokost i det grønne, til en aperitif med vennerne, men også til skaldyr, sushi, fisk, eller med sydlandske retter med grøntsager eller lyst kød.