SANCERRE ROSE ØKO DOMAINE JEAN PAUL BALLAND 2023 13,5% 75CL.
Varenummer: 072614
.
DKK 199,00 / Fl.
DKK 159,20 ekskl. moms
Køb sammen med det her produkt
Bestsellers i Rosévin
 • Distrikt Sancerre. 

  Producent Jean Paul Balland, Domaine.

  Mere om produktet

  Jean-Paul Ballands Sancerre Rosé er udelukkende lavet på økologiskdyrkede Pinot-Noir-druer, som kommer fra en lille parcel på 1,2 ha. med en jordbund af ler og kalk, som netop egner sig til denne drue. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og mast. Ballands Rosé er lavet som “vin gris”, d.v.s. at druesaften kun får lov til at være i kontakt med skindet i kort tid, før den skånsomt bliver presset fra. Derefter gennemgår vinen en lang, kølig gæring i ståltanke. Den hviler i kort tid på ståltanke inden aftapning.

  Farven er lys for en rosévin. Duften er meget elegant med frugt- og blomsternuancer (bl.a. vilde roser) og den hvide Sancerres lidt “grønne” stil (græs og blade). I smagen er det en meget frugtrig og harmonisk vin, som har lidt af Pinot Noirs maskulinitet og Sancerres klassiske charme. Her finder man toner af kirsebær og en smule solbær.

  Drik den til patéer, salater lavet f.eks. med andebryst eller røget kød, til hvidkødsretter – fjerkræ eller kalv og sågar til fiskeretter eller kraftige, mørke skaldyrssupper.

 • Pakket af 0