MONT ROSE PRESTIGE IGP COTES DE THONGUE DOM. MONTROSE 2022 13%
Varenummer: 072162
.
DKK 139,00 / Fl.
DKK 111,20 ekskl. moms
Bestsellers i Rosévin
 • Druesammensætning:
  15%
  Rolle (Vermentino)
  85%
  Grenache
  1. Anbefales til:
   Fisk, Gris, Grøntsagsretter, Skaldyr, Sushi
   
   
   
  Producent: 
  Domaine Montrose
   
  Distriktet: 
  IGP Côtes de Thongue


  1.  
   
  MONT ROSE Rosé Prestige er ejendommens top-rosé og er sammensat af Grenache (85%) og Rolle (15%). Grenache hentes fra vinstokke, som er mere end 50 år gamle og som vokser på højtbeliggende, stenrige terrasser, mens Rolle hentes på brun vulkansk jord på bløde skråninger. De to druesorter vinificeres separat. Grenache og Rolle gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter lader man en del af den farvede most løbe ned af sig selv (åreladning-teknikken, uden presning) i ståltanke, hvor gæringen starter spontant. Efter gæringen får 95% af vinen lov at ligge på sit "lie" i ca. 3 måneder på de samme tanke, mens resten modnes i samme periode på nye træfade.

  Vinen har en flot, brillant, pink farve. En meget sprød og frugtrig duft afslører nuancer af modne citrusfrugter, granatæbler og en smule kirsebær. Smagen er fyldig og elegant med dybe, modne toner af røde bær og hyben. Vinen har en god balance mellem frugtsødme og friskhed og byder på sarte krydderier i eftersmagen.

  Server den til fisk- eller skaldyrsretter lavet efter middelhavsskikke, eller til fjerkræ i lys sauce. Den egner sig også fint til et lille glas i utide, til skovturen eller til en kold buffet.
 • EAN 3560680001119
  Pakket af 0